Magonc VándorTábor 2022

2022. július 17-23. Őrség – Vendvidék – Vasi-hegyhát

Magonc VándorTábor 2022

2022. július 17-23. Őrség – Vendvidék – Vasi-hegyhát

Magonc VándorTábor 2022

2022. július 17-23. Őrség – Vendvidék – Vasi-hegyhát

Tábori információk

Alapadatok

Időpont: 2022. július 17-23.

Helyszín, útvonal: Szentgotthárd – Őriszentpéter – Velemér – Magyarszombatfa – Zalalövő – Nádasd – Oszkó – Pácsony.

A szentgotthárdi indulási helyszínre (illetve a tábor után Pácsonyból vissza) közösen utazunk vonattal, Budapestről.

Jelentkezési határidő: A jelentkezés a férőhelyek megteléséig, de legkésőbb 2022. július 10-ig tart. Összesen nagyjából 30 gyermeket tudunk magunkkal vinni, tehát a férőhelyek száma korlátozott. A jelentkezéseket időrendi sorrendben bíráljuk el, ezért érdemes minél hamarabb jelentkezni :)!

Célcsoport, korosztály: A tábor a hazai közoktatásban tanuló (magyar OM azonosítóval rendelkező) 5-9. osztályt végzett gyermekeknek szól, ettől eltérő életkorú jelentkezőknek külön egyeztetés szükséges. Annak érdekében, hogy minden résztvevő számára élvezetes legyen a tábor, ezúttal kifejezetten mozgékony, a fizikai aktivitást: túrázást, bringázást, stb kedvelő gyermekeket-fiatalokat várunk. Ha bizonytalan vagy, fordulj hozzánk az [email protected] címen vagy Messengeren.

Hozzájárulás minimális összege az utazás, szállás, étkezés, programok, és közös tábori felszerelés költségeihez: 43 000 Ft (ebben az útiköltség is benne van már, amennyiben a résztvevő a csoporttal utazik).

A táborokban a kerékpárokat minden szükséges kiegészítővel együtt (sisak, lámpa, stb) mi biztosítjuk, ezek díját a fenti összegek tartalmazzák.

Számlaszám: 16200216-17059398-00000000 (MagNet Bank, Magonc Alapítvány)

A tábor jelentős alapítványi támogatással és önkéntes munkával valósul meg, megköszönjük, ha a jelentkezés során a minimálisnál nagyobb hozzájárulást vállaltok!

A tábort az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség BringásVándor-programjának keretében rendezzük meg. Ez azt jelenti, hogy a szállás, étkezés, logisztika, eszközök terén jelentős anyagi és szervezési segítséget nyújtanak nekünk. A szervezők, programok és alapvetően a tábor hangulata természetesen továbbra is 100%-osan “Magoncosak” maradnak :).

Helyszín, szállás, étkezés

A méltán népszerű 2019-es bükki és körösök menti, valamint 2021-es zempléni bringás vándortáboraink után idén megint új helyszínre, az Őrségbe és környékére látogatunk el.

Hazánk egyik legérintetlenebb régióját, az ország legnyugatibb csücskében található Őrséget és környékét fedezzük fel biciklis túránk során. Természeti kincsekben, a történelmi múltat idéző értékekben, kulturális látnivalókban gazdag tájegysége hazánknak. Vas megye délnyugati szegletében találjuk meg e tájat, ahová a honfoglaló magyarok a nyugati kapu védelmére őrállókat telepítettek, akik a magaslatokról figyelni tudták a határvonalat, akik munkájuk fejében különböző kiváltságokat kaptak, közvetlenül a király fennhatósága alá tartoztak. Innen a táj neve: Őrség. A tábor során megismerkedünk a régió szokásaival, hagyományaival és természeti kincseivel is.

Táborunk Szentgotthárdról indul és Pácsonyban ér véget, közben bebarangoljuk az Őrség, valamint a környező Vendvidék és Vasi-hegyhát dombjait és völgyeit a túra során – de azért a tavalyi zempléni útvonalhoz hasonló extrém emelkedőkre most kevésbé kell számítani ;).

A vándortábor jelleg különlegessége, hogy a résztvevők szinte minden éjszakát egy következő állomáson, másik szálláson töltik majd. Helyi vendégházakban vagy hangulatos jurtasátrakban, vizesblokkokkal és melegvizes fürdési lehetőséggel szállásoljuk el a résztvevőket. Minden szálláshelyen ágy vagy matrac, valamint ágynemű is rendelkezésre fog állni, tehát ezúttal nem kell sátrat, polifoamot, hálózsákot hozni :).

Napi háromszori étkezést biztosítunk, amiből minimálisan egy többfogásos meleg étkezés lesz. A programok jellege miatt a biciklitúrák során napközben hidegcsomagokat fogyasztunk, vagy útba eső, vidéki vendéglőkben étkezünk.

A kerékpáros szakaszokon a nagy táskákat kísérő autó szállítja majd, bringázás közben csak a napi cuccokat kell a gyerekeknek hordozni.

Mi az a vándortábor? Miért ilyet szerveztek?

A vándortábor jelleg azt jelenti, hogy egy előre megtervezett útvonalat járunk be a tábor során, napi kerékpáros szakaszokkal.

A kerékpározás közben számos látnivalót érintünk, melyeket a résztvevőkkel (érdeklődésük figyelembevételével) meg is tekintünk, ezeket beépítjük a tábor programjába. Így állótáborainkhoz képest még több és változatosabb programot, látnivalót tudunk ígérni – hiszen sokkal nagyobb területet “járunk be” egy tábor alatt, mint korábban.

Kell/lehet vinni saját kerékpárt, kerékpáros és evezős felszerelést?

Az összes szükséges felszerelést: kerékpár, sisak, lámpa, pótalkatrészek, és az egyes programelemekhez szükséges speciális eszközöket a szervezők biztosítják. Tehát nem szükséges a résztvevőktől semmilyen speciális felszerelés.

A szállásokon ágyat/matracot és ágyneműt is mi biztosítunk, ezeket a résztvevőknek szintén nem kell hozniuk.

Amennyiben valaki szeretne saját kerékpárt vagy egyéb felszerelést hozni, természetesen erre is van lehetőség. Ezt a jelentkezési lap megfelelő mezőjében jelezzétek, és külön egyeztetünk a majd a további teendőkről.

Nem lesz túl megerőltető vagy veszélyes a résztvevőknek a napi kerékpározás?

Mindegyik napi táv és útvonal úgy lett megtervezve, hogy 5. osztálytól fizikailag teljesíthető és élvezhető legyen. A kerékpáros útvonal végig kiépített kerékpárúton vagy nagyon alacsony forgalmú mellékutakon, esetenként erdei erdészeti utakon halad, és bár szintemelkedésre az útvonal jellegéből adódóan természetesen számítani kell, igyekszünk mindig a lankásabb, tekerhető völgyeket használni.

A szakaszok során mindig kellő mennyiségű pihenőt tartunk, a közös és egyéni felszerelést pedig külön szervezői autó szállítja a szálláshelyek között.

A kerékpározás során képzett túravezetők kísérik a csapatot (10 gyermekenként legalább 1 felnőtt).

Magonc VándorTábor 2022 menü

Kapcsolat

Központi telefon: +36 20 469 0512
Levelezési cím:
1063 Budapest, Szinyei Merse u. 12. I/13.